Voorziening

Project Chemotherapie Buiten

Nominatie Hedy d'Anconaprijs 2016

Een halfrond, houten paviljoen waar kankerpatiënten in de buitenlucht chemotherapie kunnen ontvange

Chemotherapie Buiten

Het paviljoen is in opdracht van Tergooi Hilversum ontworpen voor patiënten om chemotherapie te kunnen ontvangen in de tuin van het ziekenhuis. De houten structuur is opgezet vanuit de typologie van een strandstoel; een archetype om plek te kunnen maken in het landschap zonder beschutting te verliezen. Zitplekken liggen ingekapseld tussen een aarden wal waarbij de eigenschappen van het landschap zorgen voor de benodigde privacy. Het paviljoen en het nieuwe landschap bieden tevens mogelijkheden voor de omliggende flora en fauna van het Goois Natuurreservaat om een ‘thuis’ te vinden. Dit is o.a. gerealiseerd door verschillende nestkasten en vlinderhotels op te nemen in de houten structuur en door beplanting aan te leggen die de biodiversiteit van het terrein vergroot. (fotografie Milad Pallesh)

Plaats: Hilversum
Opdrachtgever: Tergooi Ziekenhuizen Hilversum
Gebruiker: Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Architect: VANDERSALM-aim, Bart van der Salm

Meer informatie Project Chemotherapie Buiten
Hedy d'Anconaprijs

Alle rechten voorbehouden